Bewegen naar Beter


IZER huisartspraktijken kunnen gratis een sportconsulent inzetten voor patiënten uit de zorgprogramma’s DM en/of CVRM. De sportconsulent is bedoeld voor patiënten die gemotiveerd zijn om te bewegen, maar niet weten waar en hoe.

 
Drempel omlaag
Veel patiënten worden geadviseerd om te bewegen en sporten om zo hun gezondheid te verbeteren. Vaak komen patiënten echter niet in het sport- en beweegaanbod terecht.

Hoe werkt het?
De huisartspraktijk meld de patiënt aan bij de sportconsulent. De sportconsulent bekijkt samen met de patiënt wat hij of zij wil, aan kan en vol kan houden. Zowel lichamelijk als financieel. Waar nodig zorgt de sportconsulent voor een warme overdracht naar de beweegaanbieder. De drempel om te beginnen met sporten en bewegen, wordt zo aanzienlijk verlaagd.

Begeleiding wordt geboden van de aanmelding tot de patiënt deelneemt in het reguliere sport en beweegaanbod. De sportconsulent blijft de patiënt begeleiden na de start, om zo de patiënt in beweging te houden.

Wie is het?
De sportconsulent die hier fulltime door Stichting MEE voor in wordt gezet is Niels Visser. Niels biedt de begeleiding binnen kantoortijden en is vanaf heden dagelijks inzetbaar.

Vragen en aanmelden
Huisartspraktijken die deelnemen aan de IZER zorgprogramma’s DM en/of CVRM kunnen zich per direct aanmelden bij Rina Jansen, specialistisch verpleegkundige Diabetes en CVRM, via r.jansen@izer.nl