Het meekijkconsult voorkomt onnodige verwijzingen naar de specialist


In 2017 is de pilot Regionaal Meekijkconsult (RMC) uitgevoerd in samenwerking met het Zilveren Kruis, ZorgImpuls, Zorg op Noord, Zorg op Zuid, zorggroep Nieuwerkerk aan den IJssel en IZER. Met veel trots kondigen we aan dat de pilot is verlengd voor 2018! We hebben een kleine terugblik op 2017 en een vooruitblik naar 2018 voor u gemaakt.

BEKIJK RAPPORTAGE

Automatisch gegevens meezenden
Via VIPlive kunnen huisartsen op een laagdrempelige manier advies vragen aan een specialist. Er wordt direct een aantal gegevens meegestuurd vanuit het HIS, zoals een episoden overzicht, actuele medicatie en laboratoriumuitslagen. De specialist kan de huisarts op basis van deze gegevens adviseren over de verdere behandeling.

Zowel de huisarts als de specialist ontvangt een vergoeding voor deelname aan dit traject. Er hebben zich al diverse specialisten aangesloten bij het meekijkconsult, waaronder geriaters uit het Havenziekenhuis, cardiologen, dermatologen, geriaters en neurologen uit het Franciscus Gasthuis & Vlietland, een reumatoloog uit het Maasstad Ziekenhuis en specialisten uit het Ikazia. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende specialisten.

Voordelen meekijkconsult
  • Verbetert de kwaliteit van zorg in uw huisartsenpraktijk
  • Voorkomt onnodige verwijzingen naar de specialist
  • Vergoeding per consult voor huisarts en specialist
  • Minimum aan administratieve lasten
Deelnemen?
Als u wilt deelnemen aan het meekijkconsult, dan kunt u contact opnemen met Wilma Stolk, via w.stolk@izer.nl. Meer informatie over kunt u vinden op onze website onder het kopje ‘meekijkconsult’.
Meekijkconsult