Eerste groep gestart met nieuw programma ‘Persoonsgerichte zorg’


In onze vorige nieuwsbrief las u over de kick-off en de startscholing van ons nieuwe programma ‘Persoonsgerichte zorg. Dankzij verbreding naar verbetering’. We hebben intussen met diverse huisartsen en praktijkondersteuners leuke gesprekken gehad op de praktijk. De eerste groep enthousiaste praktijkondersteuners is gestart op 5 september tijdens de scholing ‘Persoonsgerichte zorg 2.0; de coachende zorgprofessional’ met de eerste fase van het nieuwe programma.

De scholing is de eerste stap in fase 1 van het programma om als praktijkondersteuner aan de slag te gaan met persoonsgerichte zorg. Hierna volgt ‘coaching in de praktijk’ door een van de speciaal hiervoor getrainde specialistisch verpleegkundigen van IZER.De tweede fase biedt de mogelijkheid om verder te gaan met een verdiepingsscholing (één dagdeel) en intervisie voor de praktijkondersteuner. Tijdens de intervisie (minimaal 2x per jaar) bespreken de praktijkondersteuners hun ervaringen met elkaar. Deze input nemen ze weer mee naar de praktijk.

  • Start september / januari / april
  • 4 modules, verdeeld in 2 fasen
  • Ruime vergoeding
  • Netwerken en ervaringen opdoen

Tot slot zijn er nog optionele workshops waar u als praktijk of HAGRO voor kunt kiezen, zoals:
  • Workshop in de praktijk
  • Workshop in de HAGRO
  • Extra verdieping (bijvoorbeeld laaggeletterdheid of coachingsvaardigheden)

 Het is een goed streven om als zorggroep meer aandacht te hebben voor communicatie tussen huisarts/praktijkondersteuner en de individuele patiënt. Martine Uil | huisarts

Het programma is nadrukkelijk ook een platform voor het opdoen van ervaringen en intervisie en gaat niet alleen om kennis over het onderwerp.

Ook meedoen?
U kunt drie keer per jaar instromen (september, januari en april). In januari start er weer een nieuwe groep. Er zijn nog een paar plekken vrij. Aanmelden kan door een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek met Suzy Alves, Lia van der Vorm of Lucienne Vossen. Of schrijf u direct in voor de scholing ‘Persoonsgerichte zorg 2.0’ via onze website.

Inschrijven scholing
Persoonsgerichte zorg