Ready. Set. Go.


Opgeladen op Borneo, Java en Bali aan de slag!

Vrijdag 5 oktober 2018

Omgeving: 35°C, zon, zee en strand

Dagen na de start van PGZ: 30
Humeur: kan niet beter!

Witte stranden, blauwe lucht en een stralende zon. Dat waren de hoofdingrediënten van september. De maand die voor mij in het teken stond van even relaxen. Even iets meer vrijheid. Met de nadruk op ‘iets’, want met een cocktail in mijn hand, besefte ik dat ik in de praktijk ook ontzettend veel vrijheid krijg. Life’s good!

Maar, mijn motto is: het kan altijd beter. En dus ga ik vanzelf op zoek naar uitdagingen waarbij ik voor de patiënt het verschil kan maken. De POH-dag in juni sloot daar perfect op aan. Of het zo had moeten zijn ;-) Een dag speciaal voor ons! Leuk, maar ook nuttig en fijn om eens zo uitgebreid met collega’s te kunnen praten. Zeker omdat het onderwerp me zo na aan het hart ligt.

Natuurlijk staat de patiënt centraal. Persoonlijk contact staat voorop. Altijd. Maar hoe fijn is het dat we ‘standaard ketenzorg plaatje’ meer los mogen laten en ook daar onze vrijheid in kunnen, mogen en zelfs moeten pakken?! Ik bedacht me geen moment en meldde me gelijk aan voor het project Persoonsgerichte Zorg. Ja, zonder overleg met de huisarts!

Dat we op één lijn zitten, wisten we al, maar werd bevestigd toen ook zij enthousiast reageerden op de mail. Nog voordat ik hen überhaupt gesproken had! Het feit dat we elkaar zo goed kennen en dagelijks contact hebben, is toch wel een grote meerwaarde in de samenwerking. En misschien ook wel een vereiste.

Met mijn cocktail in mijn hand droom ik nog even verder. Denk aan de cursusdag. Denk aan de vrijheid. Vrijheid die ik mijn patiënten ook wil laten ervaren. Door hen centraal te stellen en niet hun ziekte. Dat lijkt me mooi. Maar ik kan en wil het niet alleen. Zullen we afspreken dat we er samen een succes van maken? Proost!
Blog
Persoonsgerichte zorg