Gezocht: huisartspraktijken die met hun patiënten digitaal bordspel willen spelen


SugarVita helpt zorgverleners om leefstijlverandering bij patiënten te realiseren door goede, werkende en effectieve educatie. Centraal staat het digitale, educatieve bordspel voor patiënten met diabetes type 2. Een handig hulpmiddel voor de eerste stappen naar een leefstijlverandering.

Hoe werkt het?
Het virtuele bordspel is met één of meerdere spelers te spelen. De bloedsuiker-simulator geeft continu een accurate voorspelling van de bloedsuiker van de spelende patiënt. Als speler ziet u wat het effect is van keuzes op uw eigen gezondheid. De simulator is wetenschappelijk bewezen. Het uiteindelijk doel van het spel is om een gezonde bloedsuiker vol te houden gedurende de dag.


 Ik heb SugarVita met diabetespatiënten gespeeld. Er was heel veel herkenbaar bij mijn medespelers, maar ook heel veel wat je van elkaar kan leren als je samen het spel speelt.
DM2 patiënt, 71 jaar

 Ik dacht dat de patiënten die deelnamen aan de groepssessie best goed op de hoogte waren over hun diabetes maar al snel merkte ik dat er toch nieuwe inzichten ontstonden en leuke gesprekken op gang kwamen.
Praktijkondersteuner diabetes

Meedoen?
SugarVita is op zoek naar vooruitstrevende huisartspraktijken die écht werk willen maken van leefstijlverandering bij hun patiënten en op zoek zijn naar hulpmiddelen om dat te kunnen doen. Zij komen SugarVita graag demonstreren bij u in de praktijk, samen met de patiënten, zodat u de kracht van onze diabetes educatie aan het werk ziet gaan. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Bram Kool, algemeen directeur, via 06-15339148 of bram.kool@sugarvita.nl.

DOWNLOAD BROCHURE
Diabetes
Innovatie