Meld u vóór 1 oktober aan voor OPEN


In de zomer zijn de LHV Kring Rotterdam, leden van Het Netwerk en IZER gestart met het project OPEN. Voor elke huisarts wordt ondersteuning georganiseerd voor het realiseren van online inzage. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dit kan nog tot 1 oktober 2019 via deze link.

Vanaf 1 juli 2020 hebben patiënten het wettelijk recht op elektronische inzage in hun medisch dossier en op een afschrijft ervan. OPEN is een programma dat huisartsen ondersteunt bij het realiseren van online inzage. Het doel is dat uw patiënten straks veilig beschikken over hun digitale medische gegevens via een portaal (of een persoonlijke gezondheidsomgeving).

In de regio zullen in het najaar en in 2020 verschillende scholingen georganiseerd worden over online inzage en de implementatie van een patiëntportaal. Ook stellen we communicatiemateriaal beschikbaar en ondersteunen we bij vragen van de praktijk.

Hoe zorg ik als huisarts voor online inzage?

De regio heeft gekozen om online inzage mogelijk te maken via een patiëntportaal. Hier maakt IZER afspraken over met twee leveranciers, namelijk MijnGezondheid.net en UwZorgOnline. De raamovereenkomst is zo goed als rond. In de tweede week van september ontvangt u de voorwaarden van de raamovereenkomst.

Start voorlopersgroep

In de zomer zijn 9 praktijken gestart met de implementatie van het patiëntportaal MijnGezondheid.net. Deze praktijken zijn van start gegaan met alle functionaliteiten, zo ook de app. Op dit moment wordt nuttige ervaring opgedaan die we kunnen gebruiken voor andere praktijken die aan de slag gaan!

Huisarts M. Timmers, actief in Rotterdam-Charlois: ‘Na drie weken actief promoten van de App Medgemak en de website (een link naar MijnGezondheid.net via onze eigen website) hebben we meer online afspraken dan ooit. De assistenten zijn ook erg enthousiast over de voordelen die digitaal bestellen van medicatie heeft boven de telefoon en herhaalreceptenlijn . Wel is er nog veel winst te behalen in het gebruiksgemak van de app en de website voor de patiënten. Over de gebruikservaring van patiënten, assistenten en artsen verzamelen we in de 'voorlopersgroep' nu gegevens. Deze ervaringen wisselen we ook uit met de leveranciers om zo de ontwikkelagenda hopelijk positief te beïnvloeden. Ook zijn we bezig eigen promotie en lesmateriaal te ontwikkelen. De eerste ervaringen zijn overwegend positief.'

Vragen?

Heeft u vragen over OPEN of patiëntportalen? Neem dan contact op met t.swinkels@izer.nl of met m.timmers@izer.nl

e-Health