Thuiswerken in het HIS & beeldbellen met patiënten


Vanuit IZER delen we, gezien de COVID-19 ontwikkelingen, graag de mogelijkheden om als huisarts (en praktijkondersteuner) vanuit huis te werken in het HIS en op afstand te kunnen (beeld)bellen met uw patiënten. Hiermee creëert u de mogelijkheid om uw spreekuren op afstand door te laten gaan en continuïteit van zorg aan uw patiënten te kunnen blijven bieden. Een welkome toevoeging in deze tijd.

Hieronder leest u informatie over beide mogelijkheden:

Thuiswerken in het HIS

Alle HIS leveranciers ondersteunen thuiswerken. Op ezorg.nl treft u een uitgebreide uitleg + installatieprocedures. Er zijn grofweg 2 manieren:
1. Computer van de praktijk overnemen.
2. Aanvragen voor werken met een aparte installatie vanuit huis:
- Medicomgebruikers dienen voor een aparte installatie eerst een thuiswerkplekadres aan te vragen. U krijgt dan een IP adres, bijvoorbeeld 123.123.123.123, en dat nummer heeft u nodig bij de aanvraag van de eZorg thuisverbinding. Medicomgebruikers nemen voor aanvraag contact op met de Customer Careafdeling via mijn.pharmapartners.nl of per telefoon, (088) 688 88 00.
Doorlooptijd: de aanvraag kan, bij actieve deelneming, via de noodprocedures binnen ongeveer 2 werkdagen geregeld zijn.

(Beeld)bellen BeterDichtbij


Om u als huisarts zo goed en breed mogelijk te ondersteunen in deze voor iedereen uitzonderlijke situatie, hebben we voor u een uniek voorstel. BeterDichtbij stelt haar chat- & beeldbellendienst kosteloos beschikbaar. Het betreft de BeterDichtbij light variant. U kunt deze applicatie drie maanden kosteloos gebruiken. De aanvullende operationele kosten die door BeterDichtbij in deze periode worden gemaakt, zijn voor rekening van IZER (fair use policy).

BeterDichtbij functionaliteiten:

• Mogelijkheid tot het gebruik van de aanwezige beeldbelfunctionaliteit.
• Mogelijkheid tot gebruik van de berichtenfunctionaliteit van BeterDichtbij (incl.
eigen set standaard antwoorden, automatisch versturen).
• Beveiligd (2-factor) inloggen voor zorgverleners via het platform
(https://mijn.beterdichtbij.nl), ongeacht vanaf welke locatie u inlogt.
• Uw praktijk krijgt een omgeving om uw patiënten uit te nodigen.
• Binnen uw organisatie stelt u één contactpersoon aan voor de communicatie richting BeterDichtbij. Deze persoon geeft aan hoeveel zorgverleneraccounts er moeten komen (per praktijk) en krijgt van IZER, via beeldbellen, de training in het gebruik van het platform. Deze persoon traint vervolgens de andere zorgprofessionals binnen de praktijk.

Beeldbellen POH-GGZ 
Vanaf 12 maart kunnen praktijkondersteuners GGZ met Karify beeldbellen met patiënten. Je vindt de beeldbelinstructies hieronder:  
• Hoe werkt videobellen?  
• Overige vragen t.a.v. videobellen
• Uitleg stap-voor-stap voor de patiënten 

Therapieland
Therapieland biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van beeldbellen. Deze optie is vanaf nu tot en met 17 mei geheel gratis te gebruiken. 

Benieuwd hoe beeldbellen in zijn werk gaat? 
- Bekijk hier de handleiding voor behandelaren. 
- Bekijk hier de handleiding voor cliënten. 

Instructievideo’s voor behandelaren en cliënten zijn te zien op de website van Therapieland: https://therapieland.nl/beeldbellen/ 

Wilt u van dit aanbod gebruikmaken?

Snel schakelen is in deze periode gewenst. Hanteer hierbij de volgende stappen:
U stelt per praktijk één centraal contactpersoon aan. Die persoon neemt met IZER contact op per mail. Met die persoon stemmen wij de functionele details af (AVG, security, praktijk/teams, processen en communicatie).

Per mail deelt u met ons: uw praktijknaam en de emailadressen van de deelnemende accounts.
Nadat deze gegevens bij ons bekend zijn, deelt IZER een standaard BeterDichtbij bevestigingsdocument voor het gebruik incl. verwerkersovereenkomst. Alle data in het platform zijn en blijven eigendom van uw eigen praktijk.

Wilt u van dit aanbod gebruikmaken, neem dan per mail contact op k.kattenberg@izer.nl met als onderwerp ‘BeterDichtbij deelname’. U ontvangt hierop, per mail, het bevestigingsdocument die u ondertekend retourneert aan BeterDichtbij.

Mochten er vragen zijn, stel deze dan gerust aan Kit Kattenberg, Manager digitale zorg, per mail k.kattenberg@izer.nl of telefonisch (06)513 184 98.
Algemeen
e-Health
Innovatie
Zorg op afstand (c)