Ondersteuning bij ‘Zorg op Afstand’ en zorg leveren vanuit huis


Er zijn diverse mogelijkheden van digitale ondersteuning bij het leveren van Zorg op Afstand. Deze zorg kan in veel gevallen door medewerkers vanuit huis worden geleverd. In dit overzicht leest u hier meer informatie over.    

E-learning keuzehulp zorg op afstand 

In de e-learning keuzehulp zorg op afstand staat een overzicht van welke zorg op afstand-middelen per functiegroep geschikt zijnEr wordt van ieder middel duidelijk toegelicht welke opties er zijn en wie hiervoor de contactpersoon is bij de leverancier. Om bij de e-learning te komen, is een wachtwoord vereist, www.izer.nl/e-learning - keuzehulp zorg op afstand. 

Zorg leveren vanuit huis 

Als het leveren van fysieke zorg niet mogelijk is dan is het aanbieden van ‘zorg op afstand’ een goed alternatief. Nu de coronamaatregelen voortduren is het belangrijk om na te denken over structurele thuiswerkvoorzieningen voor alle praktijkmedewerkers, zodat de reguliere zorg niet in gevaar komtDenk hierbij vooral aan praktische zaken, zoals het organiseren van de telefoontjes vanuit de praktijk, het uitzetten van nummerherkenning bij het gebruik van een privételefoon, doorschakelen of beeldbellen met VIPLive. Beeldbellen met zowel patiënten als collega’s is kosteloos met VIPLive. Bekijk hiervoor de instructievideo 

Thuis werken in het Huisarts Informatie Systeem (HIS) 

Alle HIS-leveranciers ondersteunen het werken vanuit huis. Op ezorg.nl staat een uitgebreide toelichting en de installatieprocedures. Er zijn twee manieren om vanuit huis in het HIS te werken 
1. De computer kan vanuit de praktijk worden overgenomen. 
2. Of er kan direct vanuit huis ingelogd worden, dit vereist een aparte installatie. 
 
Medicomgebruikers dienen voor een aparte installatie eerst een thuiswerkplekadres aan te vragen bij PharmaPartnersHet IP-adres dat u daarna ontvangt, heeft u nodig bij de aanvraag van de eZorg thuisverbinding. De doorlooptijd van deze aanvraag is, bij actieve deelname, ongeveer twee werkdagen. Neem hiervoor contact op met de Customer Care-afdeling van PharmaPartners dit kan digitaal, mijn.pharmapartners.nl of telefonisch(088) 688 88 00.  

IZER heeft veel kennis in huis, contacten en de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan met ‘zorg op afstandHeeft u hier vragen over of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Kit Kattenberg, manager digitale zorg, k.kattenberg@izer.nl of telefonisch, (06) 51 31 84 98.