Jacobijn Gussekloo nieuw lid RvC IZER


Vanaf 1 april maakt Jacobijn Gussekloo deel uit van de Raad van Commissarissen van Zorggroep IZER uit Rotterdam. Zij vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Theo Verheij, wiens termijn in de RvC in 2021 afliep.

Jacobijn Gussekloo is benoemd voor een termijn van vier jaar. Sinds 2008 is zij werkzaam als hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde bij het LUMC. Haar onderzoek en onderwijs heeft als focus de inhoud en organisatie van ouderengeneeskunde in de eerste lijn. Eerder was zij werkzaam als huisarts, senioronderzoeker bij Leiden 85-plus Studie en als hoofd wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC. Sinds 2016 is zij ook directeur van LUMC master Vitality and Ageing. Met het aantreden van Gussekloo bestaat de raad weer uit vijf commissarissen.

Marleen Barth, voorzitter van de Raad van Commissarissen van IZER is blij met de komst van Gussekloo: “Met haar achtergrond als huisarts, haar hoogleraarschap en ervaring als toezichthouder heeft Jacobijn IZER veel te bieden. We hebben haar als RvC en bestuur leren kennen als een prettige, verbindende persoonlijkheid en kijken uit naar de samenwerking”.


Lees hier meer over de RvC van IZER. 

Algemeen