Onze nieuwe naam is bekend!


Rijnmond Dokters: dat is de naam van de regionale eerstelijns organisatie waarin IZER vanaf 1 januari 2022 samen verder gaat met de leden van Het Netwerk, Zonboog en Gezond op Zuid. Petra Verheuvel, coördinator POH bij IZER, bedacht deze nieuwe naam. Als dank daarvoor kreeg zij onlangs een diner-voor-twee cadeaubon ter waarde van € 150 overhandigd.

Onze oproep om een nieuwe naam te bedenken leverde 62 suggesties op. Daaruit maakte een afvaardiging van de regiegroep een shortlist, die uiteindelijk de inzending van Petra Verheuvel als winnaar bestempelde. Hoe kwam zij op de naam Rijnmond Dokters?

“Ik heb eerst uitgebreid gegoogeld om te zien hoe creatief andere soortgelijke organisaties zijn in hun namen. Daarbij bedacht ik: wat is nu eigenlijk belangrijk? Een naam moet makkelijk herkenbaar zijn en de lading goed dekken. Je moet ‘m niet hoeven toelichten én hij moet eenvoudig uit te spreken zijn. Toen heb ik een rijtje namen bedacht en ingediend. Ik had niet verwacht dat één van mijn inzendingen uitgekozen zou worden, ik win namelijk zelden iets. Leuk dat Rijnmond Dokters de nieuwe organisatie aanduidt, ik ben er toch wel een beetje trots op. Van de cadeaubon ga ik lekker met mijn gezin genieten!”

Algemeen