POH GGZ


Wat doet een POH-GGZ voor uw praktijk?

Als u als huisarts bent aangesloten bij IZER, dan kunt u via ons een POH inzetten. Dit biedt vele voordelen. Een POH-GGZ neemt werk uit handen rondom de zorg en begeleiding van patiënten met psychische klachten en/of psychosociale problemen. Praktijkondersteuners kennen de sociale kaart in de regio, hebben een goed netwerk en een goede verwijsrelatie naar andere zorgaanbieders in de eerste of tweede lijn. Het verwijzen van patiënten gaat daardoor soepel en snel.

POH’s zijn minimaal een dagdeel per week inzetbaar. IZER screent haar POH’s op opleidingsniveau en werkervaring. De functie POH GGZ kan uitgevoerd worden door Psychologen, SPV-ers, HBO-V, B-VPK en Algemeen Maatschappelijk Werkers (HBO).

Voordelen detachering van praktijkondersteuners

U hoeft een POH-GGZ van IZER niet in dienst te nemen. Een POH-GGZ werkt onder de eindverantwoordelijkheid van de huisarts, maar de werkgeverslasten liggen bij IZER. IZER zorgt voor de juiste kandidaat op de juiste plek.
  • Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de inzet en uren van de POH. Bij ziekte en verlof van de POH zijn er geen kosten voor de huisarts.
  • IZER voert de tijdrovende sollicitatieprocedures uit en legt alleen geschikte kandidaten aan de huisarts voor. 
  • POH's die via IZER werkzaam worden goed opgeleid. Het scholingsprogramma wordt in afstemming met de POH's opgesteld.
  • IZER begeleidt haar POH's door regulier werkoverleg en intervisie.
  • De huisarts ontvangt een totaalpakket eHealth. Dit houdt in: minimaal 4 uur afname POH-GGZ, online screening, begeleiding en consultatie. 

Informatie over het totaalpakket

Meer informatie?

Bent u op zoek naar een POH-GGZ in uw praktijk? Of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Alja de Ruiter (poh@rijnmonddokters.nl) om de mogelijkheden te bespreken.