Intervisie Praktijkmanagers


In de regio Rotterdam is er een intervisiegroep van praktijkmanagers actief. Binnen deze intervisiegroep delen de praktijkmanagers kennis, zaken en/of problemen waar zij tegenaan lopen. Er wordt besproken hoe deze problemen kunnen veranderen, verbeteren en/of bevorderen. De groep bestaat nu inmiddels uit meer dan 10 praktijkmanagers. Er wordt 4 keer per jaar een intervisie gehouden. De intervisie groep deelt informatie en leden houden elkaar op de hoogte van scholingen en veranderingen door middel van een groepsapp.

Effecten en resultaten die door intervisie zijn bereikt:

  • Een gestructureerde aanpak die het mogelijk maakt strategisch denken binnen een organisatie te oefenen en nauwkeurig te analyseren, waardoor complexe problemen opgelost zouden kunnen worden.
  • Inzicht krijgen in de verschillende factoren die de oplossing van een probleem in de weg staan. Het formuleren van kansen en bedreigingen om tot een oplossing te komen.
  • Het genereren van zoveel mogelijk verschillende alternatieven voor een probleem. Het bevorderen van betrokkenheid zonder onderlinge concurrentie.

Intervisie voor praktijkmanagers is onderdeel van de ondersteuning bij de module Toekomstbestendige huisartsenzorg en geldt voor alle thema’s. Ben je praktijkmanager en wil je ervaringen delen en ophalen? Dan is het zeker leuk om mee te doen met de bestaande intervisiegroep. Heb je interesse? Geef dit dan aan bij Rina Jansen r.jansen@rijnmonddokters.nl.