Aan de slag met het patiëntportaal


Wilt u als huisarts beginnen met de implementatie van een patiëntportaal ten behoeve van online inzage voor uw patiënten? Neem dan contact op met IZER. De technische implementatie van het patiëntportaal wordt uitgevoerd door diverse leveranciers.

In het najaar van 2019 en in de eerste twee kwartalen van 2020 worden er bij IZER implementatie­scholingen georganiseerd. Hier kunt u natuurlijk ook uw vragen en opmerkingen kwijt. Verder bieden wij uw huisartspraktijk ook ondersteuning nádat het portaal geïmplementeerd is. Op dit moment zijn we nog bezig met de verschillende ondersteuningsmogelijkheden vast te stellen. Maar hierop hoeft u dus voor de implementatie niet te wachten.
 
Tot slot is het voor u nog belangrijk om te weten dat deelnemen aan de scholing over Online Inzage (die te zijner tijd wordt georganiseerd door onze regionale coalitie) verplicht is om de subsidie te kunnen declareren. Ook gaan we ervan uit dat u zich inzet om het gebruikersper­centage te stimuleren tot minimaal 20%. U heeft hier tot december 2022 de tijd voor. Dit is namelijk een van de doelstellingen van OPEN Rotterdam.
 
Bent u enthousiast en wilt u aan de slag? Dat horen wij graag, want de 'OPEN Rotterdam overeenkomst' geeft u hier de ruimte voor!