Ondersteuning bij implementatie


Ondersteuning bij implementatie patiëntportaal

OPEN biedt ondersteuning bij de implementatie van uw patiëntportaal op de praktijk. Graag stellen wij u voor aan de eHealth consulenten die u ondersteunen op de praktijk om MijnGezondheid.net in te richten.

De implementatie van een patiëntportaal gaat niet vanzelf en hier komt enige kennis bij kijken. OPEN heeft twee medewerkers van IZER opgeleid tot eHealth consulent. Kaylee van de Veerdonk - Praktijkondersteuner e-health- en Annemijn van Herk -Functioneel Beheerder- komen graag langs om u op weg te helpen, vragen te beantwoorden en tips te geven. “Annemijn en ik overleggen goed met de praktijk welke vragen zij hebben bij de implementatie. Het is belangrijk bij de implementatie van het patiëntportaal om het platform zo in te stellen dat het makkelijk werkt en past bij de zorg die de praktijk wil bieden”, zegt Kaylee van de Veerdonk. Praktijkmedewerkers stemmen bijvoorbeeld onderling af hoe het e-consult wordt ingericht in de praktijk. Aan de hand van deze voorkeuren gaan Kaylee of Annemijn ondersteuning op maat leveren.

Praktijken hebben bij de start een aantal keuzes te maken. Zo is onderlinge afstemming nodig voor agendabeheer, het proces van herhaalmedicatie en labuitslagen. Een praktijk moet zijn verwachtingen en mogelijkheden goed communiceren naar zijn patiënten. Annemijn zegt hierover, “Het implementeren van een patiëntportaal is echt maatwerk: als je een onderdeel openzet voor patiënten, verwacht men ook een reactie terug en dat vereist goede organisatie.”

Maatwerk op de praktijk
Is in uw praktijk het patiëntportaal nog niet operationeel of loopt u tijdens implementatie tegen vragen aan? Of kunt u hulp bij de implementatie gebruiken? Neem dan contact op met Kaylee van de Veerdonk, k.vandeveerdonk@izer.nl of Annemijn van Herk, a.vanherk@izer.nl.

Heeft u uw keuze voor ondersteuning nog niet doorgegeven? Doe dit dan via deze link.
      
  

Kaylee van de Veerdonk
Praktijkondersteuner e-health
k.vandeveerdonk@izer.nl
010-7501500
06-51301911
Annemijn van Herk
Administratief medewerker
a.vanherk@izer.nl
010-7501500