VIPLive Samenwerken


VIPLive Samenwerken
Wat is VIPLive Samenwerken?

Sinds 1 januari 2021 is VIPLive uitgebreid met VIPLive Samenwerken. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om gemakkelijk digitaal samen te werken met zowel patiënten (‘ikbenvip‘ App) als zorgverleners (VIP webportaal). Deze functionaliteiten zijn voor alle huisartsen die aangesloten zijn bij IZER gratis te gebruiken. 

VIPLive Samenwerken is een communicatiemiddel tussen de praktijk, zorgverleners en patiënt en direct gekoppeld aan het HIS. Met digitaal samenwerken leggen we de basis om techniek, ondersteunend aan uw werkproces, voor u te laten werken om continuïteit en kwaliteit van zorg te blijven leveren. Door deze koppeling is het makkelijk, doelmatig en veilig in gebruik. Het VIP webportaal is uitgebreid met beeldbellen, digitaal samenwerken, een gezondheidsplan en het digitaal aanleveren van meetgegevens door patiënten. Hierdoor wordt digitaal samenwerken efficiënter en effectiever en kunt u onder alle omstandigheden zorg blijven leveren. Er zijn kortere lijnen, geen wachttijden aan de telefoon en minder kans op foutieve of dubbele registratie. VIPLive Samenwerken kan eenvoudig worden ingezet voor MDO’s en is voor elke zorgverlener binnen en buiten de huisartsenpraktijk te gebruiken. 

VIPLive Samenwerken bevat de volgende functies:

  • Beveiligde chatfunctie met andere zorgverleners en/óf met de patiënt en eventuele mantelzorgers;
  • Beeldbellen met VIPLive(kosteloos te gebruiken!);
  • Gezondheidsplannen delen;
  • Activeren patiëntenApp op afstand;  
  • Versturen van consultvoorbereidende vragenlijsten; 
  • Verwijzingen ketenpartners;
  • Consultaties.


Berichten en meetwaarden vastleggen

Patiënten kunnen hun thuismetingen, zoals bloeddrukmeting of glucosewaarde makkelijk invoeren in VIPLive met de ikbenVIP-app en deze meetwaarden worden automatisch teruggekoppeld naar het HIS. Dit voorkomt dubbele registratie, scheelt registratielast en dat levert tijdswinst op. 


Webinars & vragenuurtje

Tijdens live webinars zijn medewerkers van zowel Topicus als IZER aanwezig om vragen te beantwoorden. U kunt zich hier inschrijven voor een van de live webinars. Nadat u een webinar bij IZER heeft gevolgd, neemt een IZER-medewerker contact met u op om VIPLive Samenwerken te implementeren. Wilt u de instructies van het webinar liever op een ander moment nalezen?

Thema 1
: VIP Samenwerken met de patiënt (klik hier voor uitleg vragenlijsten, VIPapp, gezondheidsplan en beeldbellen)

Thema 2: VIP Samenwerken met het Zorgnetwerk van de patiënt. Klik hier voor een uitleg voor huisartsenpraktijk en hier voor externe zorgverleners (beide links hebben een uitleg over veilig berichten versturen, zorgnetwerk opbouwen, gezondheidsplan en VIPapp).


Vragenuurtje

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken om met VIP Live Samenwerken te starten organiseren we vragenuurtjes. Tijdens dit uurtje beantwoorden wij al uw vragen over VIPLive Samenwerken. Heeft u bijvoorbeeld vragen over de VIP app, beeldbellen, het gezondheidsplan of hoe u een consult kunt starten? Schrijft u zich dan in via de website

Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie of wilt u direct starten, neem dan contact op met de Tamara de Keizer, deskundige VIPLive Samenwerken door een mail te sturen aan, t.dekeizer@izer.nl.

Handleidingen

VIPLive Samenwerken bevat een aantal functionaliteiten. Calculus heeft een mooi overzicht gemaakt van elke functionaliteit. Als u wilt zien hoe u deze kunt gebruiken, kunt u naast het bekijken van de Webinars, de handleidingen hier lezen. 

Gratis promotiemateriaal

De Stichting Rotterdam eHealth Agenda heeft een beeldmerk ontwikkeld voor artsen die óók beeldbellen met hun patiënten. Wilt u het beeldmerk ‘Ik ben beeldbeldokter’ en de andere afbeeldingen gebruiken voor uw website, wachtkamerschermen of andere media? Dat kan! Alle materialen zijn gratis te downloaden en gebruiken.