Casuïstiek


Niels Visser van SportMEE Rotterdam Rijnmond, is dé sportconsulent die mensen helpt met Bewegen naar Beter. Niels zweept mensen op met zijn enthousiaste aanpak om de sportschoenen aan te trekken en in beweging te komen. Door zijn enthousiaste aanpak heeft hij inmiddels al meer dan honderd mensen begeleid naar passend beweegaanbod.

Niels heeft nauw contact met de huisartspraktijken die de patiënten doorsturen. Niet alleen rapporteert hij de praktijk over de voortgang die de patiënt maakt, ook stuurt hij geregeld mailing met casuïstiek.


Casussen

  • Mw. Y. heeft eerst bij de fysiotherapeut getraind om uiteindelijk het zwembad in te gaan. Twee weken geleden ben ik met mevrouw naar het zwembad gegaan om voor de eerste weer het water in te gaan. Het was best wel spannend vertelde mevrouw aan het einde. Haar zus is ook mee geweest en ze hebben beide een banenkaart aangeschaft. Ze zwemmen hier in een doelgroepen uur. Ze doen oefeningen in het water. Samen met een instructeur die gespecialiseerd is in deze oefeningen. Loop oefeningen, kracht, evenwicht enz.
  • Dhr. X. is lid geworden van een fitnessschool in Prins Alexander. Hij vond het belangrijk om iemand naast hem te hebben die weet wat diabetes inhoud. Hierdoor heeft hij vertrouwen gekregen in de instructeur en probeert drie keer in de week langs te gaan. We zien hem opbloeien.
  • Mw. A is vorige week lid geworden van een groep in de Wielewaal. Dit is normaal gesproken een Hart Trim Groep, maar staat open voor iedereen. Zijn hier samen gaan kijken en ze vond het erg leuk. Ze gaan het eerste half uur wat oefeningen doen tijdens het lopen of op een matje/stoel. Daarna krijgen ze de keuze om te gaan volleyballen of badmintonnen.
  • Mw. B. wilde heel graag een wandelgroep waar ze lekker mee kon wandelen op haar tempo en in de natuur kon zijn. Het was lastig een geschikte groep te vinden. Ze heeft zich inmiddels ingeschreven bij stichting OoPoeh. Hier kunnen baasjes van hun huisdieren een oppas vinden. Mw heeft na een week al contact met een gezin. Mw gaat hier nu 2 a 3 dagen in de week met de hond wandelen in het Kralingsebos.