Looprecept


Het Looprecept is ontstaan uit de gedachte dat er te weinig aandacht is in de dagelijkse praktijk voor bewegen en de positieve effecten daarvan. In de geneeskunde is (te)veel aandacht voor symptoombehandeling. Terwijl de basis om veel lichamelijke en psychische klachten en ziekten te voorkomen en te verminderen een gezonde leefstijl is. Literatuur laat ook herhaaldelijk zien dat bewegen een van de beste medicijnen is bij veel verschillende diagnoses, die u als huisarts dagelijks voorbij ziet komen in uw praktijk. 

Het Looprecept, opgericht door Matthijs van der Poel en Anne Huisman, is een manier om patiënten in beweging te krijgen. IZER ondersteunt dit initiatief van harte en vergoedt daarom deze wandelingen aan haar leden. Voorwaarde om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, is dat de patiënt deelneemt aan een van de ketenzorgprogramma's van IZER. De wandeling wordt dus gekoppeld aan een DBC ketenzorg onder de naam 'looprecept IZER'. De gegevens van de patiënten die meewandelen, kunnen worden aangeleverd bij IZER. Daarna zal uitbetaling volgen. Uiteraard kunnen er ook andere patiënten meelopen. Deze worden alleen niet vanuit IZER vergoed. 

Meedoen?
Diverse huisartsenpraktijken nemen hun patiënten al mee om te wandelen. Wilt u ook starten met het looprecept? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Rina Jansen, via r.jansen@rijnmonddokters.nl o.v.v. 'looprecept IZER'.