Advance Care Planning transmuraal: de huisarts en de 2e lijn


Inhoud

De zorg rond de laatste levensfase is een belangrijk onderdeel van de ouderenzorg. Als huisarts doe je dit niet alleen, maar is er vaak een medisch specialist bij betrokken. Hoe ziet dat samenspel tussen de huisarts en de 2e lijn er uit? Wat zeg je wanneer? Hoe pak je dat op?

In deze scholing gaan we vooral aan de slag met de theorie. Advance Care Planning bij hartfalen, eindstadium COPD, maligniteiten… Als de diagnose dementie is gesteld, wat dan? En hoe wat zijn de adviezen rondom het uitzetten van een ICD?Doelstelling

In deze scholing gaat het om bewustwording en kansen zien in de afstemming met de tweede lijn. Aan de hand van theorie krijgen de deelnemers kennis in ACP rondom bovengenoemde ziektebeelden, en de dilemma’s die daarbij spelen.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoefte uit de praktijk, doen we een dringende oproep om casuïstiek, vragen of dilemma’s vooraf toe te sturen (scholingen@izer.nl).

P.S: Voor gespreksvoering rondom ACP is een aparte scholing ingericht, zie de scholingsagendaProgramma

Afhankelijk van de mogelijkheden zullen we de scholing in een hybride vorm organiseren. Dus zowel op locatie als digitaal te volgen. We streven naar de volgende tijden:

17.30 uur ontvangst

18.00 uur start programma (incl pauze)

20.30 uur einde programmaDocent

Voor deze scholing hebben we twee specialisten van het Maasstad Ziekenhuis bereid gevonden het onderwijs te verzorgen:

Mevrouw B.C.M. Haberkorn (Brigitte), Internist Interne Geneeskunde, Oncologie en Hematologie polikliniek, Oncologisch Centrum Maasstad Ziekenhuis

Mevrouw T.R. Ruiter (Rikje), Internist Ouderengeneeskunde & Klinisch Farmacoloog bij Maasstad ZiekenhuisDoelgroep

Huisartsen en Verpleegkundig Specialisten die deelnemen aan het IZER zorgprogramma Kwetsbare Ouderen.

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Afmeldkosten

Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht. Kosten huisarts: 50 euro. Kosten VS: 25 euro.

Accreditatiepunten

KNMG in aanvraag 2, VS Register in aanvraag 2

Inschrijven

Datum 22 november 2021 18.00u - 20.30u
Locatie Indien mogelijk hybride, dus op locatie:
Vlambloem 61
3068 JG Rotterdam
of ONLINE te volgen