Leden van IZER en hun praktijkmedewerkers hebben toegang tot ruim 150 gratis e-learning modulen. Hiermee kun je in eigen tijd zorginhoudelijke kennis opdoen, maar ook leren over persoonlijke ontwikkeling, office-programma's en nog veel meer.
E-learning

ONLINE: De nieuwe NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 in één avond


Inhoud

De nieuwe NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 zal voor een deel van de patiënten in de eerste lijn drastisch veranderen door een bredere inzet van SGLT2-remmers en GLP1-analogen.

Langerhans heeft samen met de auteurs van de nieuwe Standaard deze scholing ontwikkeld waarin zij u in één avond wegwijs maken in de nieuwe Standaard en waarin u aan de hand van casuïstiek leert hoe u dit samen met de patiënt in de dagelijkse praktijk toepast.

De scholing wordt gegeven door twee ervaren kaderhuisartsen diabetes en is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de DiHAG.Doelstelling

Na het volgen van deze scholing is de deelnemer op de hoogte van de wijzigingen in de nieuwe NHG-standaard Diabetes mellitus type 2 en weet hij/zij dit samen met de patiënt toe te passen in de praktijk.

Programma

18:50 - 19:00 uur inloggen voor scholing
19:00 uur aanvang online scholing
21:00 uur einde online scholing
Er zal een korte pauze in het programma worden ingelast.

In deze scholing gaan we aandacht besteden hoe het nieuwe stappenplan van de NHG-Standaard DM2 toe te passen in de dagelijkse praktijk: hoe doe je dit  - samen met de patiënt - in de praktijk?

We zullen dit aan de hand van onderstaande vragen, en uiteraard veel casuïstiek, doen:

1 Welke patiënten met DM2 hebben een hoog risico en een indicatie voor deze nieuwe behandelingen? Hoe weet je en bepaal je dat in de praktijk?
2 Uitleg hoe en waarom de SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten werken? Wat kan ik ervan verwachten qua HbA1c daling, maar ook op harde eindpunten? Zijn deze middelen echt veilig?
3 Wat zijn de risico’s en aandachtspunten bij het inzetten van deze middelen? Wanneer moet je terughoudend zijn met het starten ervan, of de behandeling ermee zelfs staken? U krijgt een aantal praktische handvatten hiervoor.
4 Wat te doen als iemand al goed ingesteld is op andere bloedglucoseverlagende middelen?
5 Wat te doen als iemand al wordt behandeld en op zijn persoonlijk HbA1c streefwaarde zit?
6 Wordt iedere behandeling vergoed? Welke combinaties van medicatie zijn mogelijk, en wat wordt er vergoed?


Docent

Marc Huls, kaderhuisarts diabetes en docent bij Langerhans
Ferdinand van der Does, kaderhuisarts diabetes bij IZER

Doelgroep

Huisartsen en praktijkondersteuners die deelnemen aan het IZER Zorgprogramma Diabetes.

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Afmeldkosten

Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht. Kosten huisarts: 50 euro. Kosten POH: 25 euro.

Accreditatiepunten

KNMG in aanvraag 2, NVvPO in aanvraag 2, V&VN in aanvraag 2

Inschrijven
Datum Locatie ONLINE

De inschrijftermijn is verlopen.
Bestanden
Er zijn bij deze scholing geen bestanden beschikbaar.