Leden van IZER en hun praktijkmedewerkers hebben toegang tot ruim 150 gratis e-learning modulen. Hiermee kun je in eigen tijd zorginhoudelijke kennis opdoen, maar ook leren over persoonlijke ontwikkeling, office-programma's en nog veel meer.
E-learning

Scholing Wet Zorg en Dwang


Inhoud

Per 1 januari 2021 is de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuis ( Bopz) vervangen. Deze zorgverlening is uitgesplitst in de Wet zorg en dwang (WZD) en Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg ( WVGGZ). Tijdens deze scholing willen we de deelnemers meer wegwijs maken in wat, hoe en wanneer in de huisartsenzorg van pas kan komen. 


Doelstelling

Na afloop van de scholing is de deelnemer op de hoogte van de Wet Zorg en Dwang (WZD) en de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (WVGGZ) en de betekenis daarvan voor de huisartsenpraktijk.

Programma

Een interactief programma met theorie, stellingen en casuïstiek. Uiteraard gericht op de eerste lijn.

17.30 Inloop met maaltijd
18.00 uur Aanvang scholing
19.45 uur Einde scholing

Deelnemers worden van harte uitgenodigd eigen casuïstiek aan te leveren. Dat kan tot uiterlijk 5 oktober per e-mail aan Claudia de Waard: c.dewaard@rijnmonddokters.nlDocent

Laurie den Braber, specialist Ouderengeneeskunde, kaderarts Psychogeriatrie en WZD functionaris

Noor Pelger, kaderhuisarts GGZ IZERDoelgroep

Huisartsen, praktijkondersteuners (somatiek en GGZ), verpleegkundig specialisten en praktijkmanagers die deelnemen aan het Zorgprogramma kwetsbare ouderen en/of de GGZ.

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Afmeldkosten

Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht. Kosten huisarts: 50 euro. Kosten POH, VS en PM: 25 euro.

Accreditatiepunten

KNMG 2, LV-POH/GGZ 2, NVvPO 2, V&VN 2

Inschrijven
Datum Locatie ONLINE

De inschrijftermijn is verlopen.
Bestanden
Er zijn bij deze scholing geen bestanden beschikbaar.