ONLINE WORKSHOP: De terugvraagmethode en het bespreekbaar maken van digivaardigheden


Inhoud

Hoe herken je dat iemand moeite heeft om informatie te begrijpen of instructies uit te voeren? Hoe pas je je communicatie aan op zijn of haar niveau? En hoe kun je ook met deze patiënten komen tot samen beslissen? In deze training leer je met je vragen, informatie en adviezen beter aan te sluiten op het niveau van de patiënt. En je gaat aan de slag met de terugvraagmethode, zodat je weet of je boodschap goed is overgekomen.

Doelstelling

Tijdens de training leer je:

  • Het herkennen en bespreekbaar maken van laaggeletterdheid en beperkte digivaardigheden met de Quickscan
  • Eenvoudige gespreksvoering zoals de Terugvraagmethode oefenen met trainingsacteur
  • Waar patiënten tegen aan kunnen lopen bij online inzage via het patiënten portaal en hoe jij als zorgverlener hierin kan ondersteunen
  • Van elkaar door het delen van goede voorbeelden en ervaringen


Docent

Adviseur van Pharos en een trainingsacteur

Doelgroep

Huisartsen en praktijkondersteuners van praktijken die deelnemen aan OPEN. Medewerkers van praktijken die lid zijn van IZER kunnen zich inschrijven via de knop hiernaast. Medewerkers van praktijken die geen lid zijn van IZER: klik hier om in te schrijven. 


Deelname-eis

Deelnemers moeten beschikken over basiskennis van laaggeletterdheid. Deze kan zijn opgedaan door het volgen van de scholing Digitalisering en lage gezondheidsvaardigheden die IZER eerder heeft georganiseerd of door het volgen van Module 2 van de OPEN e-learning.

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Accreditatiepunten

KNMG in aanvraag 2, LV-POH/GGZ in aanvraag 2, NVvPO in aanvraag 2

Inschrijven

Datum Locatie ONLINE